Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Tarafıcı malzeme mideermeyen ve yanıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kanatıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Yangın Kapısı üs amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve zelzele afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında henüz hayırlı anlaşılacaktır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana kapıların üstı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Kızılışdoneş merkezi, beyaz perde, ekol, hastane kabil kombine yaşam alanlarında yangın bapsı kullanımı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel gibi binalarda da ivedili çıkış kapıları yangın takkadak kullanılır ve tıknaz tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise deprem kadar durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın bapları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden sakıncasız olmanızı referans ederiz. 

Ev ve büro kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre dikilmek üzere önem taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niçin olan esir temizışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile ilişkin firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE icazetından görmek kucakin yangın kapısı test binalacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Madde 10- üste Yangın merdiveninin her dü cepheında da örek, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet kocaliği 80 cm ya da daha az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni sarrafiyeladığı kattan bitiş taşlıkna derece layenkati halde olmalıdır.

Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Genellikle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page